6 motive pentru a alege simulările EVOLUTIV:
Fără riscuri: Oferă un cadru sigur în care poți experimenta decizii reale, fără teama de a greși.
Feedback în timp real: Consecințele comportamentelor și ale deciziilor luate sunt experimentate rapid și direct!
Sunt personalizate: Construim împreună obiectivele, contextul și parametrii simulărilor pentru a fi cu adevărat relevante.
Gândire strategică: Oferă o imagine de ansamblu a companiei, generând decizii și rezultate mai performante.
Capacitate antreprenorială: Participanții își exersează abilitățile și competențele antreprenoriale într-o piață concurențială.
Învățare accelerată: Stimularea tuturor simțurilor și procesul interactiv transformă simulările în experiențe unice de învățare.
Spre deosebire de metodele clasice de învățare, simulările de business prin gamification aduc plus valoare în cel puțin câteva zone.
Rezultatele se reflectă în creșterea abilităților participanților de a lega învățarea cu situațiile întâlnite în lumea reală. Motivația și gradul de implicare sunt mult mai puternice, apare libertatea de a experimenta noi comportamente și decizii într-un mediu lipsit de riscuri, feedback-ul e mai rapid, construind astfel contexte de a exersa leadership-ul și munca în echipă. În plus, prin ciclurile iterative de tip analiză – decizie – rezultat, simulările de business oferă instant indicii de performanță într-un mod specific.
Pui teoria în practică
Mediul dinamic al simulărilor permite participanților să pună teoria în practică într-un mediu fără riscuri. Prin acest tip de experimentare, participanții pot pune teorii la încercare, pot vedea ce funcționează și pot deveni găsi soluții inovative unor probleme dificile.
Crește nivelul de implicare al participanților
Rezultatele învățării depind în mare măsură de condițiile și motivația pentru învățare. Simulările de business sunt instrumente practice de învățare care implică competiție între echipe/participanți. Prin gamification, participanții sunt implicați, dezvoltând abilități de învățare profundă, cum ar fi colaborarea, gândirea critică și rezolvarea problemelor.
Se creează un mediu prielnic pentru dezvoltarea de soft skills
În timpul unei simulări, participanții trebuie să aplice și să exerseze abilități importante. Acestea includ, dar nu se limitează la, adaptabilitate și fiabilitate, munca în echipă, rezolvarea conflictelor, gândirea critică, comunicarea și rezolvarea problemelor.
Îți dezvolți abilitățile antreprenoriale
Simulările de business dezvoltă gândirea holistică a participanților, perspicacitatea comercială, luarea deciziilor și abilitățile strategice.
Reții mai ușor cunoștințele
Metodologia de învățare prin experiență și joc stă la baza simulărilor de business și antrenează mai eficient procesul de reținere a cunoștințelor în comparație cu alte metode de training.
Înveți cum poate fi acceptat eșecul și cum faci față incertitudinii
Experiența eșecului nu este una plăcută, dar învățarea din propriile greșeli reprezintă o parte cheie a dezvoltării personale. Simulările oferă un cadru fără riscuri în care se poate eșua, iar lecțiile învățate sunt autentice și aplicabile în viața reală. Studiile au arătat că eșecul într-o simulare de business îmbunătățește de fapt gradul de învățare, deoarece participanții au mai multe șanse să reflecteze și să-și analizeze deciziile atunci când se confruntă cu rezultate suboptime.
Ai parte de flexibilitate
Conținutul simulărilor poate fi ajustat în funcție de grupul țintă, iar facilitarea poate fi gestionată prin resursele proprii ale organizației sau din exterior.