oricare (24)
Serious Games

Mina Părăsită

Mina părăsită este o provocare captivantă, care se concentrează pe extragerea aurului și pe distracție dar, având în același timp, un obiectiv cât se poate de serios: generarea de idei care să ducă la îmbunătățirea performanțelor de la locul de muncă.

Galerie foto

Întrebări frecvente

Seminarul Mina Părăsită este dedicat managerilor din organizații, antreprenorilor sau echipelor din anumite departamente ale companiei.

Între 20 și 50 de persoane

Mina Părăsită este un excelent exercițiu de echipă care poate fi utilizat pentru dezvoltarea următoarelor abilități, competențe și comportamente:

– munca în echipă;

– comunicare;

– motivarea intrinsecă;

– dezvoltarea abilităților de leadership;

– colaborarea și cooperarea dintre echipe;

– angajament și inovare;

– aliniere și sinergie între grupuri;

– planificare strategică;

– management de proiect;

– optimizarea profitabilității organizaționale.

Participanții învață, prin exerciții practice și personalizate, mai multe despre următoarele concepte:

– responsabilitate, prin participarea directă și asumarea deciziilor luate;

– motivare, prin energia și angajamentul autogenerat;

– orientarea către inovație și dezvoltarea organizațională, prin identificarea obiectivului comun al tuturor echipelor;

– competiție versus colaborare, avantaje și dezavantaje;

– dezvoltarea de echipe performante, prin punerea în comun a tuturor resurselor organizaționale;

– planificare strategică;

– management al riscului, prin asumarea deciziilor în lipsa anumitor informații;

– management de proiect, prin identificarea și gestionarea tuturor fazelor unui proiect, ținând cont de tripla constrângere: calitate, timp și cost;

– managementul informației, ca parte a sistemului de management al resurselor;

– depășirea barierelor în comunicare, între colegi și către management;

– leadership participativ, prin implicarea în performanța echipelor a conducătorului jocului.

Recomandăm Evolutiv Consultants Network drept un partener de încredere și profesionist, un sprijin viabil în dezvoltarea competențelor echipei noastre manageriale. - Raluca Judele, Dennemeyer & Associates

Cum lucrăm?

Obiectivul nostru este ca, printr-o simulare, să replicăm cât mai fidel un mediu de business, astfel încât participanții să-și dezvolte competențe cheie de conducere a unei afaceri.

Scopul workshop-ului este ca, la final, participanții să poată lua, cu mai mare certitudine, decizii care să nu pună în pericol viitorul pe termen mediu sau lung al companiei.

Frenzy este o alternativă creativă și dinamică pentru un teambuilding altfel, pentru deschiderea unui eveniment de firmă – conferință sau întâlnire anuală.

Echipele participante sunt în număr de trei și pot fi compuse din câte 6 persoane. Echipele primi o misiune provocatoare, primesc resurse și informații, cerându-li-se apoi să ia o varietate largă de decizii pentru a putea să-și dezvolte și să-și pună în aplicare planurile de lucru. Lucrând cu propriile ipoteze, decizii și alegeri, participanții se vor implica emoțional în aceste procese.

Echipele vor afla că vor avea 20 de zile de câte 2 minute pentru a-și organiza călătoria până la Mină și înapoi acasă. Vor putea alege între trei trasee diferite, cu riscuri diferite, vor trebui să țină cont în planificare de schimbările vremii și să se concentreze pe folosirea optimă a resurselor și a informațiilor.

Esența exercițiului este de a lucra împreună și a se distra, planificând și colaborând unii cu ceilalți în timpul jocului, fără a fi în competiție. Este un joc al abundenței, nu al sărăciei. Toate echipele vor avea succes; dar cele care planifică mai bine și colaborează vor avea mai mult succes decât celelalte.

Facilitatorul, care este și Liderul expediției, are o largă paletă de opțiuni legate de temele de discuție bazate pe ceea ce s-a întâmplat în timpul exercițiului. Comportamentele observate pe parcursul desfășurării exercițiului pot fi cu ușurință legate de situațiile din mediul de lucru care ar putea fi îmbunătățite.

Cu ajutorul debriefingului, acest exercițiu devine un puternic și deosebit instrument al schimbării și al dezvoltării. Printre alte teme se poate discuta despre cum oglindește jocul nevoia de planificare, leadership, de misiuni și viziuni clare sau problemele legate de lucrul în echipă și colaborare.

Prin energia degajată și prin puternicele metafore folosite, exercițiul poate sta, de asemenea, la baza unor sesiuni de training de o zi sau de mai multe zile.