SimTalent (6)
Stimulate Performance

SimTALENT

SimTALENT este o nouă simulare propusă de Evolutiv, în care participanții învață modul în care deciziile au impact asupra dezvoltării potențialului oamenilor din organizație, ei devenind manageri și concurand pentru cel mai bun scor la talente (Talent Score).

Galerie foto

Întrebări frecvente

Target group-ul este format din line managers, middle managers, oameni care se pregătesc să devină manageri și antreprenori.

Obiectivul acestei simulări este ca participanții să învețe modul în care deciziile au impact asupra dezvoltării potențialului oamenilor din organizație. Nu e ușor, dar e distractiv, cu multe aha-uri și lecții învățate.

Provocarea managerilor este să execute două perioade de simulare conducând și dezvoltând echipe – toate diferite ca profil, cerințe și performanță și, exact ca în lumea reală, având la dispoziție bugete limitate de bani și de timp.

SimTALENT este modul ideal de a exersa situații în care participanții învață:

– să acopere posturile vacante în mod adecvat;

– să identifice potențialul de dezvoltare pentru fiecare membru al echipei în parte;

– să definească măsuri individuale de dezvoltare – cu buget limitat de timp și de bani;

– să realizeze cu succes planuri de succesiune ținând cont de candidații interni și externi.

 

Apreciem modul în care trainerii de la Evolutiv reușesc să facă analogii relevante cu nevoile noastre specifice de dezvoltare într-o manieră plăcută și prietenoasă, dar în același timp obiectivă, coerentă și adăugând plus valoare trainingurilor sau simulărilor. Recomandăm Evolutiv Consultants Network drept un partener de încredere și profesionist, un sprijin viabil în dezvoltarea competențelor echipei noastre manageriale. - Raluca Judele, Dennemeyer & Associates

Cum lucrăm?

SimTALENT se adresează tuturor acelor organizații care înțeleg că dezvoltarea potențialului e un factor covârșitor pentru viitorul angajaților și care consideră că acest lucru nu e doar responsabilitatea departamentului de Resurse Umane, ci a fiecărui manager al organizației.

 

În cadrul activităților, participanții devin antreprenori sau manageri executivi care concurează pentru cel mai bun scor la talente (Talent Score). Rolul lor este să execute două perioade de simulare conducând și dezvoltând echipe – toate diferite ca profil, cerințe și performanță și, exact ca în lumea reală, având la dispoziție bugete limitate de bani și de timp.

Participanții își vor îmbunătăți competențele manageriale pe măsură ce se vor “juca” cu diversele decizii și contexte în care simularea îi va pune. Vor planifica și acționa treptat în activități din ce în ce mai complexe, în care apar tot felul de situații provocatoare, care sunt întâlnite în viața reală. Prin activitățile simulării, participanții învață cum să gestioneze:

– Ratele de fluctuație a personalului din diferite domenii, precum și fluctuația în organizația voastră;

– Costurile de recrutare & trainingul inițial în diferite companii;

– Promovarea din interiorul companiei/ angajarea din exteriorul companiei;

– Cum se face managementul talentelor în companiile de succes. Care sunt efectele și rezultatele?

– Managerul “responsabil de fericire” – o simpla tendință obligatorie?

 

În procesul de învățare există întotdeauna momente de reflecție, participanții împărtășesc din lecțiile luate și, prin urmare, pleacă de la simulare nu numai cu un set de competențe dezvoltate, dar și cu un document de lucru pentru domeniul lor de responsabilitate – de la serviciu ori de acasă!

Temele de discuție nu sunt obligatorii, iar obiectivele de învățare pot fi formulate în acord cu cele ale organizației voastre, cu nivelul la care se află participanții și cu programul mai amplu a cărui parte poate fi simularea.