Leadership și Management

Școli de management

Academia de Leadership este construită în jurul unei abordări coerente și integrate ce acoperă instrumente specifice pentru a dezvolta abilități de leadership. În același timp, oferim training-uri special structurate pentru a face legătura între teoria și practica performanței manageriale.

Galerie foto

Întrebări frecvente

Tuturor nivelelor manageriale și tuturor celor care doresc sau trebuie să devină lideri în propria organizație, echipă sau departament.

Academia de Leadership este gândită în așa fel încât participanții să capete informații ce ajută la formarea calităților de lider. Dacă vei face parte din acest program de dezvoltare, vei reuși să: înţelegi care sunt cele cinci practici adoptate de liderii de succes; găsești echilibrul potrivit între cele 5 roluri majore de leadership (specialist, manager, pionier, arhitect şi coach); cunoști și înțelegi câteva dintre modelele consacrate de leadership; recunoşti propriile calităţi de lider; realizezi un plan de acțiune pentru îmbunătățirea propriului comportament de lider.

What is Lorem Ipsum?

  • “Care sunt factorii de succes când construim sau preluăm o echipă virtuală?”
  • “Care sunt standardele de comunicare ce trebuie setate?”
  • Care instrumente asigură munca & colaborarea eficace?“
  • “Cum poate fi dezvoltată performanța echipei într-un mediu virtual și cum poate fi aceasta menținută la un nivel maxim pentru performanța companiei?“
Click Here

Care este conținutul cursului?

Cele cinci roluri ale leadershipului;

Echilibrul corespunzător dintre cele cinci roluri;

Cum poate fi condusă echipa „din balcon”.

Modelul Hersey şi Blanchard de leadership: comportament bazat pe sarcină vs comportament bazat pe relație;

Modelul setului de aptitudini – Kouzes și Posner.

Chestionarul Hersey-Blanchard: Autoevaluare; Cum se alege stilul adecvat pentru a dezvolta abilitățile fiecărui membru al echipei.

  1. Alegi între diverși candidați pentru a ocupa o poziție suplimentară în echipa ta – toți candidații sunt diferiți din punct de vedere competențe, caracteristici personale și indicatori pentru potrivirea cu echipa existentă
  2. Creezi un plan de integrare pentru noul membru în echipă

Chestionarul Hersey-Blanchard: Autoevaluare;

Cum se alege stilul adecvat pentru a dezvolta abilitățile fiecărui membru al echipei.