Dezvoltam omenii din organizatii.
Prin scoli de management si academii de leadership, simulari de business si interventii de formare la cele mai inalte standarde.

Noi, oamenii Evolutiv, avem convingerea ca “a invata” se regaseste, fara gres, la intersectia dintre “a sti”, “a trai” si “a crede”.
Acestea sunt verbele pe care se sprijina programele noastre:

Programe personalizate

Construim impreuna cu top managementul companiilor-partener, spre cresterea si transformarea durabila a organizatiei.

Academia de Leadership

O abordare coerenta si integrata ce acopera intreaga corola de concepte si intrumente specifice de leadership.

Management

Compendiu de abilitati structurat special pentru a face legatura intre teoria şi practica performantei manageriale.

Coaching

Acoperim atat zona coaching-ului one-to one cat si pe cea a trainingului clasic de dezvoltare a abilitatilor de coaching.

Management de proiect

Un pachet consistent de instrumente practice concepute sa scurteze distanta dintre planul scris pe hartie si realitate.

Resurse Umane

Program acreditat international ce deschide, usa cu usa, toate domeniile de competenta ale Resurselor Umane.

Simulări de business

Sa intelegem cum functioneaza businessul, folosind aceste instrumente complexe de catalizare a schimbarilor de atitudine.

Diagnoză

Intrumente de intelegere si cataliza a interventiilor de dezvoltare si de schimbare organizationala.

Soft Skills

Comunicare, feedback, managementul conflictului, formare formatori, customer care, inteligenta emotionala, self esteem

Teambuilding

Cand spui "echipa", spui "relatii". Iar relatiile sunt baza fiecarei activitati si a fiecarui program de teambuilding Evolutiv.

Workshop

Interventii punctuale cu valoare si impact, integrate in evenimente mai mari sau structurate pentru perioade scurte de timp.

Corporate Social Responsability

Contribuim, dincolo de business, la o lume mai buna. Din care vrem sa facem parte.

-Nu va suparati, mi-am uitat un troller la dumneavoastra in parcare. Sunteti amabil sa vedeti daca mai este acolo? Da, acum 7 ore. Stiu, stiu ca a plouat... L-a gasit portarul? Ce biiine! Cum adica l-a aruncat la tomberon...? 

Curentul dezvoltarii personale si a non-formalului, a puterii interioare si a invatarii - continue, evident - a celorlalti s-a pliat perfect pe stilul nostru de a recoamda celor de langa noi ce si cum sa faca, cum e mai bine si mai sanatos, cum sa cumpere si sa consume, cum sa paseze, sau sa voteze. 

Trainerii apar de multe ori ca artistii vremurilor de demult, boemi si inconjurati de oameni si de contacte, avand intotdeuna un sfat bun si un zambet pentru oricine. Sunt ascultati si priviti, invitati sa participe la evenimente sau intalniri la care oamenii vin sa isi ia o stare de bine, o lectie de daruit mai departe, un model, un exemplu, un.. best practice. Sunt imbracati elegant, aranjati si cu public speaking-ul la ei, calatoresc numai prin locatii faine si au cate o poveste cam de prin fiecare. 

Castiga bine, au relatii minunate cu prietenii si partenerii sau partenerele de viata, sunt educati si, in general, au o viata model. 

Poate tocmai plecand de la perspectiva aceasta, din ce in ce mai multi tineri ma intreba ce sau cum pot face "pentru a deveni si eu trainer?". 

Insa, de multe ori, ceea ce vedem sau observam la un "trainer" in sala de curs, in feedbackurile luate la cald si in imaginea pe care o infatiseaza, sunt doar o parte infima din ceea ce inseamna defapt acest rol. Zilele si noptile nedormite, orele interminabile petrecute pe drumuri, oboseala si mentinerea energiei ridicate deopotriva a ta cat si a grupei pe care o ai in fata, pregatirea materialelor ca teorie, ca suport electronic si apoi in format hard-copy, iar apoi la fel a celor de rezerva, raceala/ gripa sau maseaua, prelungitorul uitat sau 6 participanti aparuti subit in plus, camera primita deasupra salonului de nunta sau videoproiectorul lipsa sunt doar cateva din elementele care ar fi fain sa fie gestionate fara ca cei din fata ta sa simta sau sa le perceapa. Si tocmai de asta nici nu o fac. 

Cei care doresc sa vada ce inseamna experienta de trainer, sa guste, le recomand sa isi aleaga un subiect si sa isi invite colegii la un "workshop" de o ora. Sa intre in asociatii sau ong-uri, acolo mereu vor fi dornici de a participa la un training. Mai ales ca e gratuit. Daca ne jucam, radem si nici nu vorbim total aiurea, chiar iese fain. E un mediu safe de a exersa vorbitul in public si de a simti dinamica grupului din fata ta, flow-ul - cum ii spunem noi - ideilor si starea ta interioara. Va trebui sa te gandesti astfel la o tema si un titlu, la un concept si la cateva argumente, la o metoda de a prezenta gandurile astea si de a interactiona cu oamenii din fata ta. Poate vei gasi un filmulet sau un powerpoint, dar cu siguranta iti vei clarifica tu insuti mai bine ideea doar preocupandu-te sa o transmiti altora. Iti vei da seama ca poate iti trebuie pixuri sau cateva foi albe, si ca poate ar fi bine sa ai si post-it-uri.

Poate vei dormi sau nu inainte, poate iti vei face griji de parerea celorlalti despre tine sau ca nu cumva sa se plictiseasca. Poate iti vei face griji sau vei avea cateva emotii. Dar cu siguranta vei descoperi ca oamenii din fata ta sunt mai deschisi si mai empatici decat iti imaginai, insa tot iti vei promite sa citesti mai multe despre vorbit in public si tehnici de prezentare. Despre joculete si activitati, iar data viitoare clar vei schimba ordinea si vei face chestia cealalta intai.  

Feedbackurile. Probabil ca te vor face sa te simti ca si cand ai cucerit lumea. Si poate chiar ai facut-o. Pe a cuiva, cu siguranta ai cucerit-o, iar pe a ta cu siguranta ai schimbat-o, daca te-ai hotarat sa gusti din experienta asta. Si, indraznesc sa pariez, ca vei vrea sa continui. 

Dupa "al treilea" workshop iti vei da seama ca totusi de post-it-urile alea puteai face o excursie la munte, si ca totusi reprezinta un cost. Ca intotdeauna este ceva de adaugat si de modificat, ca apar corelatii noi si idei de activitati la care nu te-ai fi gandit initial. Si ca ar fi fain sa ai si culori variate iar in ultimul clip de pe youtube ai vazut ca cei de acolo foloseau si activitatea aia cu scotch, betisoare si multe bilute. 

Aici, am crezut eu ca am inteles despre ce este vorba.

Diferenta apare atunci cand incepi sa lucrezi cu organizatii si companii din business. Cand nu te mai gandesti tu la ce ti-ar place sa faci, ci cand obiectivele si cerintele vin de la ei, asta daca un reusesti sa faci parte din proces si sa le construiti impreuna. Diferenta apare atunci cand esti platit, pentru ca oamenii au asteptari. Cand cei din fata ta nu au venit ca le esti prieten ci pentru ca au fost trimisi de "sef", cand ai in sala oameni ce tocmai au fost anuntati ca vor fi concediati "de luni" sau ca li s-au marit indicatorii de performanta de patru ori. Atunci cand cei din fata ta iti spun ca ziua aia era ziua copilului lor, si ca ar face bine ca ce le spui tu acolo sa merite. Cand te ia CEO-ul deoparte in pauza si te intreba pe care dintre cei trei adjuncti sa ii lase in locul lui. Atunci cand oamenii trebuie sa inteleaga ca productivitatea trebuie dublata, chiar data ultimele mariri de salarii le-au fost anulate.

De la teambuilding-uri in care participantii nu doresc sa se atinga intre ei si pana la directori care danseaza pe mese, din sala de training pana la biroul din masina, de la vanzare si primele contacte pana la feedback si follow-up, a fi trainer inseamna si cuprinde mai mult decat un zambet, un pointer si 6 ore de bune practici.

Vom povesti despre toate. Le luam pe rand :-)  

 


Sediul EVOLUTIV
Bucureşti, IAA House - Calea Victoriei 126, etaj 3, sector 1
Telefon
Gheorghe Andrieș: 0723. 522. 025 (centrul regional București)
Cristina Ţirulnic: 0726. 684. 282 (centrul regional București)
Sorina Andron: 0742. 951. 687 (centrul regional Iași)
Mail
office@evolutivconsultants.ro
DMC Firewall is a Joomla Security extension!