Dezvoltam omenii din organizatii.
Prin scoli de management si academii de leadership, simulari de business si interventii de formare la cele mai inalte standarde.

Noi, oamenii Evolutiv, avem convingerea ca “a invata” se regaseste, fara gres, la intersectia dintre “a sti”, “a trai” si “a crede”.
Acestea sunt verbele pe care se sprijina programele noastre:

Programe personalizate

Construim impreuna cu top managementul companiilor-partener, spre cresterea si transformarea durabila a organizatiei.

Academia de Leadership

O abordare coerenta si integrata ce acopera intreaga corola de concepte si intrumente specifice de leadership.

Management

Compendiu de abilitati structurat special pentru a face legatura intre teoria şi practica performantei manageriale.

Coaching

Acoperim atat zona coaching-ului one-to one cat si pe cea a trainingului clasic de dezvoltare a abilitatilor de coaching.

Management de proiect

Un pachet consistent de instrumente practice concepute sa scurteze distanta dintre planul scris pe hartie si realitate.

Resurse Umane

Program acreditat international ce deschide, usa cu usa, toate domeniile de competenta ale Resurselor Umane.

Simulări de business

Sa intelegem cum functioneaza businessul, folosind aceste instrumente complexe de catalizare a schimbarilor de atitudine.

Diagnoză

Intrumente de intelegere si cataliza a interventiilor de dezvoltare si de schimbare organizationala.

Soft Skills

Comunicare, feedback, managementul conflictului, formare formatori, customer care, inteligenta emotionala, self esteem

Teambuilding

Cand spui "echipa", spui "relatii". Iar relatiile sunt baza fiecarei activitati si a fiecarui program de teambuilding Evolutiv.

Workshop

Interventii punctuale cu valoare si impact, integrate in evenimente mai mari sau structurate pentru perioade scurte de timp.

Corporate Social Responsability

Contribuim, dincolo de business, la o lume mai buna. Din care vrem sa facem parte.

Interesant cum americanii încep să deconstruiască ceea ce cu sârg au creat în atâția ani de HR.

Iată 10 idei sugerate de autoarea unui articol publicat în Forbes ca fiind cele la proaste idei HR din toate timpurile. Bune de despicat în patru la o șezătoare HR :)

Menționăm că autoarea a obținut primul rol de leadership în HR în 1984.

1. Distribuirea forțată

”În acest exercițiu managerilor li se cere să își compare angajații unii cu alții. Dacă nu vreți ca oamenii cei mai talentați să vă plece și nu doriți să vă încurajați angajații să își consume energia mentală și emoțională concurând unii cu alții, scăpați de acest sistem.”

2. Sisteme de urmărire candidați

”A trecut timpul când angajatorii le cer oamenilor talentați să răspundă la anunțurile de posturi pentru a popula baza de date cu candidați. Asta nu e treaba lor. Astfel de sisteme au făcut recrutării ceea ce Apasă Tasta 1 pentru suport tehnic a făcut serviciului cu clienții.”

3. ”Banca de timp”

”Timpul liber consolidat (zile de vacanță, învoiri, concediu medical) este o idee oribilă pentru că forțează angajații să dea zile de vacanță pe zile de concediu medical, și asta înseamnă că atunci când sunt bolnavi, oamenii pot veni infectați la locul de muncă. Chiar trebuie să stabilim un număr maxim de zile de concediu medical? Nu avem încredere în angajații noștri?”

4. Politici de pontaje pentru angajații ce primesc salariu

”De ce trebuie să ne urmărim angajații și la intrare și la plecare? Ei primesc salariu pentru a livra un rezultat, iar acest rezultat nu depinde de ora sau minutul când intră la birou. Într-o organizație sănătoasă, oamenii vin la lucru pentru că le place și pentru că știu că se pot baza pe colegii lor. Atunci când tratezi angajații ca pe niște copii ei vor ține pentru ei cele mai bune idei. Atunci când îi tratezi ca pe niște adulți te vor surprinde cu efortul și imaginația lor.”

5. Măsurarea numărului de tastări la computer

”Aproape că mi-a părut rău pentru un PR Manager de la o companie de software care vindea software ce măsoară numărul de tastări. Am întrebat-o dacă ea chiar crede că organizațiile ar trebui să măsoare numărul de tastări. Ea mi-a răspuns: Produsul nostru este un instrument de management... ”

6. Evaluările de performanță utilizând curba lui Bell

”Curba lui Bell spune managerilor așa: nu ne putem imagina posibilitatea ca toți din echipa să să merite să fie aici, așa că, te vom forța să îi distribui în anumite categorii: .... ”

7. Feedback-ul la 360

”Îi determinăm pe oameni să performeze mai bine dacă le spunem ceea ce gândesc alți angajați despre ei? Nu cumva ajutăm la erodarea încrederii și lucrului în echipă și îi facem pe toți să fie atenți în jurul lor?”

8. Interviul comportamental

”În loc să punem întrebări de tipul: Povestește-mi despre o situație în care a trebuit să faci față unui client dificil, nu ar fi mai onest să le spunem candidaților. Iată care este problema cu care ne confruntăm acum în organizația noastră. Ce părere ai despre asta?”

9. Managementul după numere

”Managementul după numere nu este management. Managerii știu ce cifre au de obținut, dar ei nu conduc cifre, conduc oameni – gestionează energia acestor oameni. Atunci când energia în echipa ta este bună, vei atinge cifrele. Când energia nu este bună, nu realizezi cifrele.”

10. Studiile de Engagement (nivelul de dedicare a angajaților)

”Nu cumva ne insultăm oamenii atunci când le dăm foi cu sondaje de completat, în loc să stăm de vorbă cu fiecare dintre ei și să îi întrebăm ce cred și ce ar dori să se schimbe în organizația lor? Angajații sunt mereu în preajma noastră. Nu e nevoie să le punem o hârtie sub ochi o dată pe an.”

 


Traducere si adaptare: Cristina Tirulnic

Sursa originală: http://www.forbes.com/

 


Sediul EVOLUTIV
Bucureşti, IAA House - Calea Victoriei 126, etaj 3, sector 1
Telefon
Gheorghe Andrieș: 0723. 522. 025 (centrul regional București)
Cristina Ţirulnic: 0726. 684. 282 (centrul regional București)
Sorina Andron: 0742. 951. 687 (centrul regional Iași)
Mail
office@evolutivconsultants.ro
DMC Firewall is a Joomla Security extension!