Diary of a trainer, ep. 1: Pierderea virginitatii

-Nu va suparati, mi-am uitat un troller la dumneavoastra in parcare. Sunteti amabil sa vedeti daca mai este acolo? Da, acum 7 ore. Stiu, stiu ca a plouat... L-a gasit portarul? Ce biiine! Cum adica l-a aruncat la tomberon...? 

Curentul dezvoltarii personale si a non-formalului, a puterii interioare si a invatarii - continue, evident - a celorlalti s-a pliat perfect pe stilul nostru de a recoamda celor de langa noi ce si cum sa faca, cum e mai bine si mai sanatos, cum sa cumpere si sa consume, cum sa paseze, sau sa voteze. 

Trainerii apar de multe ori ca artistii vremurilor de demult, boemi si inconjurati de oameni si de contacte, avand intotdeuna un sfat bun si un zambet pentru oricine. Sunt ascultati si priviti, invitati sa participe la evenimente sau intalniri la care oamenii vin sa isi ia o stare de bine, o lectie de daruit mai departe, un model, un exemplu, un.. best practice. Sunt imbracati elegant, aranjati si cu public speaking-ul la ei, calatoresc numai prin locatii faine si au cate o poveste cam de prin fiecare. 

Castiga bine, au relatii minunate cu prietenii si partenerii sau partenerele de viata, sunt educati si, in general, au o viata model. 

Poate tocmai plecand de la perspectiva aceasta, din ce in ce mai multi tineri ma intreba ce sau cum pot face "pentru a deveni si eu trainer?". 

Citește mai departe: Diary of a trainer, ep. 1: Pierderea virginitatii

Despre fain-ul din om

Cred ca avem cu totii, langa noi, pe langa noi, pe langa cei de langa noi, oameni faini alaturi de care merita sa stam, sa invatam, sa crestem si sa ii modelam. 

Ei sunt dornici de a invata lucruri noi, mereu, indiferent de tema, de subiect, de context. Cauta experiente, in mod inteligent si asumat, avand scoala intamplarilor de zi cu zi. Citesc, iau lectii, ii asculta pe ceilalti, se informeaza din surse variate si incearca mereu sa isi extinda ceea ce numim, constiinta. 

Ei servesc. Se servesc. Oriunde, oricand, dar nu oricum. Au nevoie sa fie de folos. Nu numai celor din jur, dar si celor care nu sunt (inca) in jurul lor. Gandesc pe termen lung, cautand ca actiunile, resursele si energiile lor sa contribuie la ceva sustenabil. Stiu ca degeaba ai principii frumoase, daca nu ai mainile batatorite de munca zilei de azi. 

Citește mai departe: Despre fain-ul din om

Pasi mici si salturi mari

“Tot asa cum victoriile personale preced victoriile publice in progresul oamenilor eficienti pe drumul maturitatii, esecurile personale duc la stanjenitoare esecuri publice de-a lungul regresului oamenilor ineficienti pe drumul imaturitatii.” 

Catalin Zaharia mi-a spus odata ca nu exista clienti/ pacienti/ oameni dificili, ci doar unii care nu au antrenamentul de a fi cooperanti, deschisi si eficienti. 

Si cred ca asa este. Marile victorii publice, vin din micile victorii personale. Iar micile victorii personale, vin in primul rand din exercitiul acestora, de zi cu zi, de an de an, de fapta cu fapta. 

Citește mai departe: Pasi mici si salturi mari
Sediul EVOLUTIV
Bucureşti, IAA House - Calea Victoriei 126, etaj 3, sector 1
Telefon
Gheorghe Andrieș: 0723. 522. 025 (centrul regional București)
Cristina Ţirulnic: 0726. 684. 282 (centrul regional București)
Sorina Andron: 0742. 951. 687 (centrul regional Iași)
Mail
office@evolutivconsultants.ro
DMC Firewall is a Joomla Security extension!